مرحوم در سخنرانی خود در مسجد سیّد اصفهان در ماه رمضان 1392 هجری می فرمود:
ای پیر و جوان! اجمالاً به شماها عرض میکنم: شما صاحب دارید! امام دارید! امامتان روی همین زمین است! امامتان به شما توجّه دارد. بیخود نمی گویم! اگر خلاف این بود، روز قیامت در محضر پیغمبر صلّی الله علیه و آله گریبان مرا بگیرید و بگویید: چرا بی خود گفتی؟ من که نیامدهام شما را اغوا کنم. من نیامدهام شما را گمراه کنم. گمراه شدن شما و یک ناحقّی را گفتن، چه نتیجه دنیوی برای من دارد؟ به من پول می دهد؟ به من آقایی می دهد؟ به من نان می دهد؟ پس بدانید که این سوزهای من، این حرف هایی که میزنم، یک پایه و مایه و اساس دیگری دارد. روز قیامت در مقابل پیغمبر صلّی الله علیه و آله گریبان مرا بگیرید؛ اگر این حرف هایی که می گویم، خلاف واقع بود، آن جا بگویید: شیخ! چرا تو ما را گمراه کردی؟
شما امام دارید! امام شما اگر نسبت به شما مهربان تر از امیرالمؤمنین علیه السلام نسبت به شیعیان زمانش نباشد، مهربانی اش کمتر نیست. امام شما، اگر نظر لطفش به شیعیان و رعیّتش، بیشتر از آن یازده امام علیهم السلام دیگر نباشد، قطعاً کمتر نیست. و من یقین دارم که امام زمان علیه السلام به شما شیعه ها نظر دارد؛ همین هایی که هستید! مگر شیعیان بقیه ائمه علیهم السلام، همه سلمان بودند؟ مگر همه شیعیان، معصوم بودند؟ مگر همه آنها عادل بودند؟ آن ها هم مثل شما بودند! البته هم عادل و هم فاسق بین آن ها بوده است. هم تالی تلو عصمت داشتند، و هم بین آن ها کسانی بوده اند که فضولی هایی میکردند.
من نمی خواهم روایات آن را ذکر کنم، چون گفتنش خطرناک است و الاّ برای شما می گفتم! بروید حالات شیعیان عصر ائمه علیهم السلام را نگاه کنید. آن ها مثل شما بودند و شما هم مثل آن ها هستید؛ بلکه به حکم روایات از یک جهت، شما بر آن ها ترجیح دارید. زیرا آن ها در زمان حضور ائمه علیهم السلام بودند و گاهی با نگاهی به صورت آن ها دلشاد می شدند. امّا شما در زمان غیبت امامتان هستید. شما بچّه هایی هستید که پدرتان از جلوی چشمتان، مسافرت کرده است و او را نمی بینید. امّا آن ها پدرشان، بالای سرشان بود؛ از این جهت شما را بر آن ها مقدّم داشته اند.
(سخنرانی مسجد سیّد اصفهان، 1392 قمری، شب 28 ماه رمضان)
- ۹۵/۰۵/۱۶