آغوز

طبقه بندی موضوعی
پیوندها

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کمال الدین 2

#کمال_الدین۲

بسم الله الرحمن الرحیم

بحث ما در زمینه کتاب کمال الدین مرحوم شیخ صدوق بود.

در جلسه گذشته چند خطی از مقدمه این کتاب را به خدمت عزیزان عرض کردیم و شرح و توضیح دادیم.

در این مقدمه ابتدا مرحوم شیخ صدوق انگیزه خودشان را از این کتاب و کیفیت شکل گیری و چگونگی نوشتن این کتاب را بیان می کنند.

بحث به اینجا رسید که ایشان فرمودند: پس از آنکه به زیارت علی بن موسی الرضا علیه السلام مشرف شده بودم در حال بازگشت به وطن خودم عبورم به شهر نیشابور افتاد.

چند روزی در این شهر اقامت گزیدم، بزرگ شیعه است در شهری که شهر علما و فقها است وارد شده است و چند روزی اقامت گزیده، ایشان می فرماید که بسیاری از شیعیان، علمای شیعه، بزرگان، مردم عادی به دید و بازدید من می آمدند.

اما نکته مهمی که در این دید و بازدیدها بود این بود که

:small_orange_diamond:( فوجدت اکثر المختلفین إلی من الشیعة قد حیّرتهم الغیبة ) : بسیاری از شیعیانی که به دیدن من می آمدند، از سخنان اینان معلوم می شد که امر غیبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه ایشان را به حیرت داشته است.

:small_orange_diamond:(و دخلت علیهم فی أمر القائم علیه السلام الشبهة) : و نسبت به امر امام زمانشان در دل و قلبشان شبهاتی وارد شده است.

:small_orange_diamond:(وعدلوا عن طریق التسلیم إلى الآراء والمقائیس) :

از راه راست و صراط مستقیم که همان تسلیم نسبت به اوامر خدا و پیغمبر و امیرالمؤمنین است، تسلیم نسبت به کتاب و عترت خاتم المرسلین است منحرف شده بودند روی به رأی و قیاس و نظرات شخصی خود آورده بودند.

بعد ایشان می فرماید: چنین وضعی را که در جامعه شیعیان مشاهده کردم .
  • ۰
  • ۰

کمال الدین 1

#سلسله_مباحث_مهدویت_کمال الدین1

:small_orange_diamond:شرح کتاب کمال الدین صدوق :one:



:one:شرح حال کوتاهى از نویسنده این کتاب


:two:بیان وظیفه عالمان و دانشمندان شیعه و مسؤولیت سنگین آنها در نشر معارف اهل بیت علیهم السلام

 

١

بسم الله الرحمن الرحیم

بحثی که برای عزیزان در نظر گرفته ام ،شرح کتاب کمال الدین است. کتاب کمال الدین وتمام النعمه اثر گرانقدر مرحوم شیخ صدوق اعلی الله ...... که درباره وجود نازنین امام عصر وغیبت ایشان میباشد.

اما قبل از اینکه وارد شرح وبسط این کتاب شوم ،توضیح مختصری درباره نویسنده این کتاب خدمت دوستان عرض کنم،که نگارنده این کتاب کیست؟

:diamond_shape_with_a_dot_inside: نویسنده کتاب کمال الدین کیست ؟

آن کسی این کتاب را به رشته تحریر در آورده است که محمد بن علی بن بابویه قمّی میخوانندش، مشهور به شیخ صدوق ،درسال سیصد وپنج هجری قمری چشم به جهان گشود .

:beginner:ولادت شیخ صدوق :

اما ولادت مرحوم شیخ صدوق بسیار جالب وشنیدنی است.

مرحوم علامه بزرگوار مجلسی درکتاب شریف بحار الانوار از رجالی بزرگ شیعه نجاشی چنین نقل میکند ماجرا ی ولادت شیخ صدوق را.

نجاشی نقل میکند که پدر شیخ صدوق جناب علی بن حسین بن بابوی قمّی که خود از بزرگان فقها شیعه بوده است،آمد به محضر مقدس حسین بن روح نوبختی ،سفیر سوم امام عصر عجل الله تعالی فرجه سوالاتی را مطرح کرد که این سوالات به دست نگارنده وکاتب او یعنی علی بن جعفربن الاسود درهمان مجلس نوشته شد تا به محضر مقدس امام عصر صلوات الله علیه عرضه شود، تا از طریق سفیر سوم ایشان جناب حسین بن روح نوبختی ،امام عصر صلوات الله علیه به این سوالات پاسخ بگویند.

در بین این سوالاتی که مطرح شد ،جناب علی بن حسین بن بابویه قمی مطلبی را مطرح کردند :

:small_red_triangle:(وَ یَسْأَلُهُ فِیهَا الْوَلَدَ ) :

عرض کردند که خداوند متعال به من اولادی عنایت نکرده است از نعمت فرزند بی بهره هستم از وجود نازنین امام عصر صلوات الله علیه طلب کردند که ایشان دعا فرماید تا خداوند متعال به دعای مستجاب امام زمان عجل الله فرجه ،به پدر شیخ صدوق جناب علی بن حسین بن بابویه فرزندی عنایت کند. وقتی که این سوالات وپرسشها فرستاده شد از ناحیه مقدسه امام عصر جواب این پرسشها آمد،درضمن مطالب نوشته شده بود، حضرت چنین نوشته بودند.

:small_red_triangle:( قَدْ دَعَوْنَا اللَّهَ لَکَ بِذَلِکَ وَ سَتُرْزَقُ وَلَدَیْنِ ذَکَرَیْنِ خَیِّرَیْنِ ) :

علی بن حسین بن بابویه ،ما برای تو دعا کردیم از خداوند متعال طلب کردیم که خدای متعال به تو فرزندی عنایت کند این دعای ما مستجاب شدبه زودی خدا به تو دو فرزند عنایت خواهد کرد، دوپسر ،دو فرزند ذکور عنایت خواهد کرد. ،که اینها اهل خیر هستند.

اهل فقاهت هستند.این دو فرزند،فرزندان با برکتی هستند. که درراه نشر معارف اهل البیت علیهم السلام کوشا خواهند بود.

بعد مرحوم علامه مجلسی ازنجاشی نقل میکند،که فاصله ای نشد از این دعای امام عصر صلوات الله علیه واز صدور این توقیع مقدسه که خداوند دو فرزند به علی بن حسین بن بابویه قمّی عنایت کرد. یکی ابو جعفر علی بن محمدبن حسین قمی که شیخ صدوق باشد. ودیگری ابوعبدالله حسین بن علی بن بابویه قمی که برادر شیخ صدوق میباشد.

:books: بحار الانوار ج 51 ص 306
  • ۰
  • ۰

تفسیر 1

 

 

#تفسیر_1

بسم الرحمن الرحیم رب اشرح لی صدری و یسرلی امری و أحلل عقدة من لسانی یفقهوا قولی ....


قرار بر این شد که به تفسیر آیاتی از قرآن کریم بپردازیم.

عظمت و شرافت قرآن :

اما قبل از اینکه وارد تفسیر قرآن و معارف قرآنی شویم، لازم است به اینکه توجه داشته باشیم که تفسیر قرآن و تدبر آن و فهم ایات نورانی قرآن کریم چقدر عظمت و فضیلت دارد.

نکته:
دوستان به این نکته توجه دارند که ما در عالم، علوم و دانشهای متعددی داریم که هرکدام از این علوم خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارند و این علوم از یکدیگر متمایز و متفاوت هستند.

امتیاز علوم از یکدیگر به عنوان مثال: علم صرف و نحو، علم منطق، علم فقه، علم عقاید، علم تفسیر قرآن، علم فیزیک ، علم شیمی، علم ریاضیات، علم طب و ... این علوم متعدد از جهات متفاوت و متعددی متمایز هستند.

امتیاز و تمایز هر علمی اولا موضوع آن علم است چون هر علمی تشکیل شده از گزاره ها و قضایایی که جامع بین موضوعات آن قضایا می باشد به عنوان مثال برای اینکه دوستان سخن مرا وجدان کنند و درک کنند.